Menu
+

Εκτέλεση

  • Καρέ χοιρινά ribs, άκοπα 4.0 τεμ.
  • Μηλόξιδο 85.0 ml
  • Νερό 200.0 ml
  • Κεφάλι σκόρδο, κομμένο κατά μήκος 1.0 τεμ.
  • Μέλι 25.0 γρ
  • Πιπεριές τσίλι, φρέσκιες 2.0 τεμ.
  • Τομάτα
  • Χυμός από λεμόνι 15.0 ml
  1. Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι θωρακίζουμε τα χοιρινά spare ribs. Έπειτα τα στρώνουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με την πικάντικη σάλτσα σόγιας, το νερό και το σκόρδο. Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200°C-220°C για περίπου 1 1/2 ώρα.

    Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε τα υγρά.

    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τo Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τηνSoy Sauce (Ketjap Manis), το μέλι, τον χυμό λεμονιού, την Knorr Chili Tomato Sauce (Pang Gang) και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.

    Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε κρύο το γλάσο πάνω στο κρέας και το βάζουμε από κάτω από μια σαλαμάνδρα για να γλασάρει επάνω στο κρέας. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά και περνάμε ξανά στη σαλαμάνδρα.

    Αφήνουμε για 5’ και κόβουμε το κρέας.