+

Εκτέλεση

  • Kολοκύθι 500 γρ
  • Φέτα (ήπια σε γεύση) 200 γρ
  • Aνθότυρο 100 γρ
  • Γάλα 100 ml
  • Γιαούρτι 200 γρ
  • Αυγά 2 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 50 ml
  • Τραχανάς 100 γρ
  • Αλεύρι 250 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Εκτέλεση

    50 – 60΄ Τρίβουμε από το προηγούμενο βράδυ το κολοκύθι και το τοποθετούμε σε τουλουπάνι για να αποβάλει τα υγρά του.
    Στη συνέχεια τοποθετούμε σε μπασίνα το στραγγισμένο κολοκύθι, την τριμμένη φέτα με το ανθότυρο, το γιαούρτι και τον τραχανά και ανακατεύουμε, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι (προσοχή στην ποσότητα του αλατιού να είναι σε συνάρτηση με την αλατότητα της φέτας).
    Προσθέτουμε τα αυγά το ελαιόλαδο, το γάλα και το αλεύρι. Το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένας αρκετά σφιχτός χυλός (προσοχή μπορεί να χρειαστεί να πάρει η συνταγή μας περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι)
    Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 – 60 λεπτά.

+