+

Εκτέλεση

Παρουσίαση

  • Μοσχοκάρυδο
  1. Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον σε χαμηλή θερμοκρασία για 6 με 8 λεπτά περίπου έως ότου γίνει τραγανό και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα λαχανικά σε βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν για 8 με 10 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το 1 λίτρο ζωμού, προσθέτουμε τα κάστανα και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά γύρω στα 30 λεπτά (προσθέτουμε ζωμό εάν χρειαστεί). Αφήνουμε τη σούπα μας να κρυώσει λίγο και την περνάμε με ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει λεία και δεμένη υφή. Ξαναβάζουμε την σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη κρέμα και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Σε μπασίνα προσθέτουμε το κρέμα τυρί με την ξυνομυζήθρα, λίγη κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  2. Παρουσίαση

    Σερβίρουμε την σούπα και ντεκοράρουμε με το τραγανό μπέικον, το μείγμα τυριών και την πούδρα από μοσχοκάρυδο.

+