Menu
+

Για την Εκτέλεση

  • Mπέικον, κομμένο σε χοντρά κομμάτια 4 τεμ.
  • Βούτυρο ανάλατο 25 γρ
  • Καρότο κομμένο σε φέτες 1 τεμ.
  • Σέλερι, κομμένο σε χοντρό καρέ 1 τεμ.
  • Πράσο, κομμένο σε φέτες (μόνο το λευκό μέρος) 1 τεμ.
  • Εσαλότ 2 τεμ.
  • Κάστανα 500 γρ
  • Ξυνομυζήθρα 200 γρ
  • Chives

Για την Παρουσίαση

  • Μοσχοκάρυδο
  1. Για την Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον σε χαμηλή θερμοκρασία για 6 με 8 λεπτά περίπου, έως ότου γίνει τραγανό και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα λαχανικά σε βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν για 8 με 10 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το 1 λίτρο ζωμού, προσθέτουμε τα κάστανα και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, γύρω στα 30 λεπτά (προσθέτουμε ζωμό εάν χρειαστεί). Αφήνουμε τη σούπα μας να κρυώσει λίγο και την περνάμε με ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει λεία και δεμένη υφή. Ξαναβάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε μπασίνα προσθέτουμε το κρέμα τυρί με την ξυνομυζήθρα, λίγη κρέμα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  2. Για την Παρουσίαση

    Σερβίρουμε τη σούπα και ντεκοράρουμε με το τραγανό μπέικον, το μείγμα τυριών και την πούδρα από μοσχοκάρυδο.