Menu

Συστατικά

+

Για τη σάλτσα Ponzu

Για τη σάλτσα tataki

  • Κρεμμύδι φρέσκο 1.0 τεμ.
  • Τζίντζερ 10.0 γρ
  • Σάλτσα Ponzu 60.0 γρ
  • Καβουρδισμένο σησαμέλαιο 40.0 γρ
  • Σουσάμι 5.0 γρ

Για τον τόνο

  • Τόνος Κιτρινόπτερος 250.0 γρ
  • Canola Rapeseed oil 40.0 γρ

Για τη γαρνιτούρα

  • Νήμα Τσίλι
  • λεμόνι 1.0 τεμ.

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη σάλτσα Ponzu

    Συνδυάζουμε τα συστατικά και ετοιμάζουμε τη σάλτσα Ponzu, προσθέτοντας το μισό Kombu.

  2. Για τη σάλτσα tataki

    Τρίβουμε το τζίντζερ και κόβουμε το πράσινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Καβουρδίζουμε το σουσάμι. Στη συνέχεια, συνδυάζουμε τα υλικά της σάλτσας tataki σε μπασίνα.


  3. Για τον τόνο

     Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε τον τόνο για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Όταν ροδίσουν όλες οι πλευρές, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τον τόνο σε κομμάτια (6 mm), προσθέτουμε τη σάλτσα Tataki και σερβίρουμε.

  4. Για τη γαρνιτούρα

    Γαρνίρουμε με 1/2 λεμόνι και νήμα τσίλι.