Stir Fried Λωτός με Πολύχρωμες Πιπεριές και Μανιτάρια
Ο λωτός με την χαρακτηριστικά γλυκιά και λεπτή γεύση του δίνει μια ιδιαίτερη απόχρωση σε αυτό το χειμωνιάτικο πιάτο.

Συστατικά
Stir Fried Λωτός με Πολύχρωμες Πιπεριές και Μανιτάρια
−
+
€0.0
Εκτέλεση
Λωτός
/γρ
300.0 γρ
0%
Κόκκινη Πιπεριά
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Κίτρινη Πιπεριά
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Μανιτάρια
/γρ
100.0 γρ
0%
Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι, Σόγια και Λαχανικά 1 lt
/γρ
20.0 γρ
0%

Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Σησαμέλαιο
/ml
40.0 ml
0%
Λευκό κρασί
/ml
20.0 ml
0%
Σπόροι Σουσαμιού
/γρ
0.0 γρ
0%
Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg
/γρ
15.0 γρ
0%

/
Εκτέλεση
-
Λωτός 300.0 γρ
-
Κόκκινη Πιπεριά 1.0 τεμ.
-
Κίτρινη Πιπεριά 1.0 τεμ.
-
Μανιτάρια 100.0 γρ
-
Σησαμέλαιο 40.0 ml
-
Λευκό κρασί 20.0 ml
-
Σπόροι Σουσαμιού
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Κόβουμε τους λωτούς σε κύβους και τους τοποθετούμε σε νερό με ξύδι για 20 -30 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ.
Σοτάρουμε το λωτό στο σησαμέλαιο με το σκόρδο, μέχρι να ροδίσει για 3-5 λεπτά. Καρυκεύουμε με αλάτι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη σόγια και την πικάντικη σάλτσα με τσίλι σόγια και λαχανικά και ανακατεύουμε, μέχρι η σάλτσα μας να γλασάρει. Ολοκληρώνουμε με κόκκους από σοταρισμένο σουσάμι.