Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Αυγά 2.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 10.0 ml
  • Βούτυρο 15.0 γρ
  • Chorizo 50.0 γρ
  • ψωμί Μπριός 1.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γευστική παρέμβαση που θα απογειώσει τα αυγά scrambled!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Κόβουμε το chorizo σε μικρούς κύβους και το τοποθετούμε σε μικρό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Μόλις γίνει τραγανό, το αφαιρούμε και προσθέτουμε την υγρή hollandaise, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθεί το αρωματισμένο λάδι του chorizo. 

    Σπάμε τα αυγά σε μπασίνα, τα χτυπάμε ελαφρώς και τα καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Αναδεύουμε συνεχώς με μαρίζ, φροντίζοντας να φτάνουμε στις άκρες του σκεύους, και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. 

    Αποσύρουμε από τη φωτιά ενώ παραμένουν ελαφρώς υγρά, καθώς η θερμότητα του σκεύους θα ολοκληρώσει το μαγείρεμα. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύοντας απαλά. Παράλληλα, περνάμε τα ψωμάκια μπριός σε ζεστό τηγάνι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Για το σερβίρισμα, τοποθετούμε το scrambled egg πάνω στο μπριός, περιχύνουμε με την hollandaise και ολοκληρώνουμε με το τραγανό chorizo.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού