Menu

Συστατικά

+

Για τη Μαρινάδα

  • Λευκό ξηρό κρασί 350.0 ml
  • Kλωνάρια Μαϊντανό
  • Κόκκους Πιπέρι 10.0 γρ
  • Φύλλα δάφνης 2.0 τεμ.
  • Χοιρινό Μπούτι 1200.0 γρ

Για τα Δαμάσκηνα

  • Δαμάσκηνα 300.0 γρ
  • Χυμός πορτοκαλιού 200.0 γρ
  • Cointreau 80.0 ml

Εκτέλεση


Αξεπέραστο mix γεύσεων που δικαίως έχει θέση στο εορταστικό τραπέζι!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη Μαρινάδα

    Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.

    Τοποθετούμε το κομμένο κρέας σε μπασίνα μαζί με τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε για 8 με 10 ώρες. Στη συνέχεια στεγνώνουμε πολύ καλά.
  2. Για τα Δαμάσκηνα

    Τοποθετούμε τα δαμάσκηνα σε μπασίνα μαζί με το χυμό και το λικέρ για 1 ώρα. Στεγνώνουμε και κρατάμε το χυμό.
  3. Εκτέλεση

    Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας μας, βγάζουμε και διατηρούμε στην άκρη. 

    Στη συνέχεια στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί, τελειώνουμε με το χυμό, το ζωμό και την ντέμι γκλας. 
    Καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1,5 ώρα.
    Τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ξανά ψήνουμε για αλλα 20 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας και κατεβάζουμε τη σάλτσα, δένουμε με παγωμένο βούτυρο.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού