Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι παρομοιάζεται πολλές φορές με ένα λουλούδι που τρώγεται ευχάριστα και ποικιλοτρόπως! Φυτεύεται όλο τον χρόνο, εκτός από το καλοκαίρι, και καταναλώνεται όποτε το θελήσει κανείς. Πώς όμως επιλέγεις το καλύτερο; Η απάντηση βρίσκεται στην εμφάνιση. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι να μην έχει μαύρα στίγματα στην κορυφή. Αν τα φύλλα έχουν ζωντανό πράσινο χρώμα και τα άνθη είναι σκληρά και σφιχτά, τότε η επιλογή είναι καλή και το κουνουπίδι είναι έτοιμο για μαγείρεμα, για βράσιμο, για ψήσιμο, για να μπει πάνω σε πίτσες ή να γίνει σούπα... Βρείτε ιδέες και έμπνευση σε δεκάδες συνταγές και απολαύστε το!

Η συνταγή που προτείνουμε: Δροσερό Ταμπουλέ Κουνουπιδιού

Κίτρινη κολοκύθα

Η κίτρινη κολοκύθα είναι το καρπούζι του φθινοπώρου! Σου αποκαλύπτεται όταν την κόψεις και σε εντυπωσιάζει μόλις τη δοκιμάσεις. Έχει 2 προσωπικότητες, γλυκιά και αλμυρή, και χάρη σ’ αυτό, τρώγεται με άπειρους τρόπους: πίτα, σούπα, σουφλέ, σαλάτα, πουρές, ομελέτα, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, με σαλιγκάρια, με ρύζι... Όρεξη να υπάρχει και φαντασία! Η πιο σημαντική της ιδιότητα είναι η αντιοξειδωτική. Η κίτρινη κολοκύθα έχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, C και Ε, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και πολύ λίγες θερμίδες. Κάνει καλό λοιπόν και στο σώμα και στη διάθεση! Ζουμερή και πεντανόστιμη, είναι ιδανική για να αποθηκευτεί στην κατάψυξη μέχρι και για έναν χρόνο και να γίνει μέρος ενός μοναδικού πιάτου, όταν το θελήσετε.

Η συνταγή που προτείνουμε: Παραδοσιακή Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Άσπρο λάχανο

Ο καιρός του Οκτωβρίου... φέρνει τα λάχανα. Και πιο συγκεκριμένα, τα άσπρα λάχανα! Γεμάτο από βιταμίνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο και θρεπτικά συστατικά, συναντάται σε πολλές μορφές αλλά απολαμβάνεται σε ακόμα περισσότερες. Το άσπρο λάχανο έχει λεία και γυαλιστερά φύλλα που αναπτύσσονται γύρω από ένα κεντρικό κοτσάνι και τα οποία πρέπει να είναι σφιχτά και «δεμένα». Αυτά αποτελούν το λεγόμενο «λάχανο τουρσί»  ή «ξινολάχανο» ή όπως λένε οι Γάλλοι «choucroute», διαδικασία όπου το λάχανο βράζει σε λευκό κρασί και άρκευθο. Αν πάλι δεν είστε λάτρης του τουρσί, μπορείτε να το μαγειρέψετε με ρύζι σε ένα πεντανόστιμο λαχανόρυζο ή αλλιώς να το αφήσετε ωμό σε μία πολύχρωμη σαλάτα εποχής!

Η συνταγή που προτείνουμε: Πολίτικη Σαλάτα Λάχανο