Καλαμπόκι
Η εικόνα του ψητού καλαμποκιού καθώς περπατάμε δίπλα στην παραλία κάποιου καλοκαιρινού προορισμού, είναι κλασική, αλλά καθόλου τυχαία. Το καλαμπόκι πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1600 από τη Β. Αφρική και ονομάστηκε “αραβόσιτος”, δηλαδή, “το σιτάρι των Αράβων”. Έκτοτε το συναντάμε σε πολλές και διαφορετικές συνταγές! Σημαντική πηγή πρωτεΐνης, ενέργειας, μαγνησίου και φωσφόρου, σερβίρεται στο τραπέζι μας ψητό στα κάρβουνα, βραστό, ωμό σε σαλάτες, σε μορφή σούπας, καλαμποκοκεφτέ ή τορτίγιας, ενώ το αγαπημένο των περισσοτέρων είναι (και θα είναι)... το ποπ κορν. Όχι άδικα...
Η συνταγή που προτείνουμε: Τραγανοί Καλαμποκεφτέδες με Άρωμα Τομάτας και Τσίλι
Σταφύλι
O καρπός του αμπελιού, είναι γνωστός σε εμάς από την αρχαιότητα, και αναφέρεται από τότε ως μία από τις αγαπημένες τροφές του ανθρώπου.
Πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνες, και με έντονη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση – βάσει ερευνών - αποτελεί πηγή ενέργειας αλλά και νοστιμιάς.
Η πλήρης ωρίμανσή του γίνεται περίπου το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, δίνοντάς μας τη χαρά να το απολαμβάνουμε μέχρι και σχεδόν όλο το Σεπτέμβρη. Πώς; Αυτό έχει να κάνει με τη φαντασία μας! Από την απλή του μορφή σε ρόγες, μέχρι σε σαλάτες, γλυκά του κουταλιού, κέικ και muffin.
Σύκο
Η μορφή του δεν θα έλεγε κανείς πως είναι ιδιαιτέρως ελκυστική... η γεύση του όμως δεν μπορεί να μην σε αφήσει ασυγκίνητο! Ποιος δεν έχει απολαύσει το καλοκαίρι, ώριμα σύκα που συναγωνίζονται σε γλύκα τα πιο γνωστά γλυκά του κόσμου; Η Μεσόγειος είναι γεμάτη από αυτά, αλλά πλέον καλλιεργούνται σε πολλές χώρες. Εξαιρετική πηγή καλίου, σιδήρου και φυλλικού οξέος, είναι γνωστά για τις χωνευτικές τους ιδιότητες και περιέχουν 83% φυσικά σάκχαρα. Κι αν κάποιος δεν θέλει να τα γευτεί σκέτα, υπάρχουν πολλές επιλογές: αποξηραμένα, σε γλυκά αλλά και σε αλμυρά πιάτα, συνοδεύοντας πολλές φορές ένα χοιρινό φούρνου ή μία δροσερή σαλάτα με γραβιέρα.
Οι συνταγές που σας προτείνουμε
Τι θα κερδίσεις
- Συνδέσου εδώ
- Τις καλύτερες συνταγές και tips από chefs από όλο τον κόσμο
- Τις τελευταίες μαγειρικές τάσεις