Menu
+

Εκτέλεση

  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 100.0 γρ
  • Καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο 500.0 γρ

Μείγμα

  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 40.0 γρ
  • Φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο 40.0 γρ
  • Φρέσκα Αυγά 3.0 τεμ.
  • Γραβιέρα τριμμένη 300.0 γρ
  • Καλαμποκάλευρο 300.0 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 40.0 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο

Σερβίρισμα

  1. Εκτέλεση

    Καλαμπόκι

    Βράζουμε ελαφρά το καλαμπόκι (αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβας δεν χρειάζεται, απλώς το στραγγίζετε καλά) και παράλληλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε το καλαμπόκι, λιώνουμε ελαφρά το μισό με ένα πιρούνι και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.

  2. Μείγμα

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, την τριμμένη γραβιέρα, την κόκκινη πάστα κάρυ και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα τα προσθέτουμε στο τέλος. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζουμε τους καλαμποκοκεφτέδες σε τηγάνι με καυτό λάδι. Βγάζουμε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  3. Σερβίρισμα

    Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και περιχύνουμε με την πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα.