Menu

Συστατικά

+

Φιλέτο πάπιας

  • Φιλέτο στήθους πάπιας 1.2 kg

Σάλτσα

Κρέμα καλαμποκιού

Λαχανικά

  • Κίτρινα φασολάκια 300.0 γρ
  • Μπαρμπουνοφάσουλα 200.0 γρ
  • Φρέσκος αρακάς 200.0 γρ
  • Ποπ κορν 50.0 γρ
  • Κομμάτια πατάτες σουφλέ 50.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 40.0 γρ
  • Βούτυρο 30.0 γρ

Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή συνταγή που παντρεύει μοναδικά το διαφορετικό κρέας της πάπιας με το μέλι, τη λεβάντα και την κρέμα καλαμποκιού.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Φιλέτο πάπιας

    Χαράζουμε την πέτσα του φιλέτου σαν πλέγμα, αλατοπιπερώνουμε και την σωτάρουμε μέσα στο λίπος της σε στεγνό τηγάνι. Θωρακίζουμε έως ότου η πέτσα ροδίσει και γίνει τραγανή. Γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  2. Σάλτσα

    Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από το τηγάνι και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μέλι και τη σάλτσα Ντέμι Γκλας. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει όσο πρέπει για να γλασάρουμε την πάπια. Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά και τη λεβάντα και ολοκληρώνουμε τη σάλτσα με το βούτυρο.
  3. Κρέμα καλαμποκιού

    Βράζουμε τον ζωμό κοτόπουλου μαζί με την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, βγάζουμε τους σπόρους από το καλαμπόκι και τους βράζουμε στο μείγμα κρέμας και ζωμού. Χτυπάμε στο μπλέντερ και σουρώνουμε όταν έχουν μαλακώσει οι σπόροι . Αφήνουμε την κρέμα να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι.
  4. Λαχανικά

    Μπλανσάρουμε τα κίτρινα φασολάκια, μαγειρεύουμε τα μπαρμπουνοφάσουλα έως ότου μαλακώσουν και στη συνέχεια τα σιγοβράζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέσα σε βούτυρο. Μπλανσάρουμε τα κίτρινα φασολάκια και τον αρακά, και τα σιγοβράζουμε πριν τα σερβίρουμε μέσα σε λίγο ελαιόλαδο. Ετοιμάζουμε παράλληλα τις πατάτες σουφλέ.
  5. Πριν από το σερβίρισμα

    Βάζουμε ξανά το κρέας μέσα στη σάλτσα και γλασάρουμε έως ότου η σάλτσα καλύψει ομοιόμορφα το κρέας. Προσέχουμε να μην το κάνουμε αυτό πολλή ώρα για να μην παραβράσει το κρέας.
  6. Σερβίρισμα

    Σερβίρουμε με ένα κουτάλι την κρέμα καλαμποκιού στο πιάτο και μοιράζουμε τα λαχανικά. Γαρνίρετε την κρέμα καλαμποκιού με τα λαχανικά . Κόβουμε το κρέας σε φέτες και προσθέτουμε την επιπλέον σάλτσα. Γαρνίρουμε με τις πατάτες σουφλέ, το ποπ κορν και τα άνθη λεβάντας.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού