Menu

Προετοιμασία για την εορταστική περίοδο, ενώ αντιμετωπίζουμε τoν Covid 19. Αυτό είναι κάτι που πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν στο μυαλό τους όταν πρόκειται να διευθύνουν μια επιχείρηση σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά. Ποιες τάσεις πρέπει να προσέξουμε; Υπάρχουν κάποιες αλλαγές φέτος; Και τι αλλαγές πρέπει να κάνω στο μενού μου; Ερωτήσεις όπως αυτές και πολλές άλλες μπορεί να έχετε στο μυαλό σας αλλά μην ανησυχείτε! Έχουμε τις πιο επίκαιρες συμβουλές και ιδέες, οι οποίες θα σας προετοιμάσουν για την εορταστική περίοδο..

Η εορταστική περίοδος κατά τη διάρκεια του COVID

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν φέτος οι ιδιοκτήτες περιλαμβάνουν περιορισμούς λόγω COVID καθώς και κανόνες ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα, η αύξηση στις υπηρεσίες φαγητού σε πακέτο και παράδοσης κατ’ οίκον να είναι ανοδική. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αλλαγές που θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι ιδιοκτήτες καθώς πλησιάζει αυτή η περίοδος. Με πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να ανησυχούν για την κάλυψη των εξόδων, τώρα βασίζονται περισσότερο από ποτέ στο να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών.  

 

Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα σημαντικών βασικών σημείων, τα οποία θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι ιδιοκτήτες όταν κάνουν τυχόν αλλαγές στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Ευτυχώς, οι γνώσεις μας από τον κλάδο μας έδειξαν ότι αυτές οι προκλήσεις είναι διαχειρίσιμες. Πάρτε το χρόνο σας για να σκεφτείτε αυτά τα βασικά σημεία και προσπαθήστε να εμπνευστείτε για το πώς θα μπορούσαν αυτά να λειτουργήσουν στην επιχείρησή σας!  

Οι βασικές ιδέες για την εορταστική περίοδο:

Εστιάστε σε μεμονωμένα πιάτα

Εστιάστε σε μεμονωμένα πιάτα

Από την έρευνά μας, είδαμε αύξηση της ζήτησης κατά 19% όσον αφορά τα μεμονωμένα πιάτα. Επιπλέον, είδαμε το αυξανόμενο ενδιαφέρον αυτών των εορταστικών πιάτων στις περισσότερες χώρες που πραγματοποιήθηκε η έρευνα. Από την άλλη πλευρά, παρατηρήθηκε μείωση της ζήτησης στα καθορισμένα μενού. Παρ’ όλα αυτά, τα καθορισμένα μενού εξακολουθούν να είναι η δεύτερη υψηλότερη επιλογή.  

Τα κορυφαία εορταστικά πιάτα θα αλλάξουν

Τα κορυφαία εορταστικά πιάτα θα αλλάξουν

Με κάθε τρίτο ιδιοκτήτη επιχείρησης να θέλει να αλλάξει τα κορυφαία εορταστικά πιάτα, είναι λογικό γιατί οι πελάτες απαιτούν κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με πέρυσι. Οι πελάτες θα θέλουν να παραγγείλουν κάτι που δεν μπορούν να μαγειρέψουν οι ίδιοι, όπως για παράδειγμα εναλλακτικές επιλογές για vegan/χορτοφάγους. Λάβετε υπόψη όμως ότι οι vegan/χορτοφαγικές επιλογές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την τοπική διατροφική κουλτούρα, επομένως προσέξτε τις τοπικές τάσεις στη διατροφή.

Οι πελάτες αναζητούν κάτι περισσότερο

Οι πελάτες αναζητούν κάτι περισσότερο

Δεν θέλουν απλώς να καταναλώσουν το φαγητό,  αλλά απεναντίας αναζητούν μια νέα γευστική εμπειρία. Οι νέες ευρηματικές ιδέες μάρκετινγκ για εστιατόρια παίζουν σημαντικό ρόλο, οπότε δώστε προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες, όπως εορταστικές διακοσμήσεις πάνω στη συσκευασία παράδοσης και εστιάστε στο να προσφέρετε διάφορες υγιεινές επιλογές!

Οι κορυφαίες εορταστικές επιλογές για το μενού εστιατορίων

Οι κορυφαίες εορταστικές επιλογές για το μενού εστιατορίων

Εάν θέλετε να δώσετε ώθηση στην επιχείρησή σας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες κορυφαίες επιλογές. Τα παραδοσιακά εορταστικά μενού έρχονται πρώτα με 77% ακολουθούμενα από τα πιο μοντέρνα εορταστικά μενού με 68%, που συνδέονται με τα έτοιμα γεύματα που θέλουν μόνο ζέσταμα. Και στην τρίτη θέση έχουμε πιάτα του μενού χαμηλότερης τιμής με 65%, οπότε εξετάστε το ενδεχόμενο να επεκτείνετε την προσφορά σας σε τέτοια πιάτα του μενού. 

Ελπίζουμε ότι μπορέσαμε να δώσουμε κάποια ιδέα και έμπνευση για τις εβδομάδες που έρχονται. Όσος φόρτος εργασίας κι αν υπάρχει, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το να μείνουμε ασφαλείς είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Δημιουργήστε ένα υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον για τους συναδέλφους σας και θα δείτε τα οφέλη του να εργάζονται όλοι σαν μια ομάδα! 

Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού