Τα χρώματα της ισπανικής σημαίας είναι δύο: το κόκκινο και το χρυσό. Όπως λένε, το κόκκινο συμβολίζει το πάθος των Ισπανών και το τσίλι, ενώ το χρυσό το σαφράν. Η ισπανική κουζίνα είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη, αφού συνδυάζει το κρέας με τα θαλασσινά και φημίζεται για τις πικάντικες γεύσεις της. Φήμες λένε ότι αν θες μαγειρευτά πήγαινε στον Βορρά, αν θες ψητά στο Κέντρο και αν θες τηγανητά στο Νότο.

Οι Ισπανοί έχουν πολλά κοινά με τους Έλληνες. Και αυτό φαίνεται από τα αγαπημένα τους υλικά, που τα βρίσκει κανείς στην απλή αγροτική κουζίνα, όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τομάτα, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά βότανα. Ό,τι δηλαδή αγαπάμε και εμείς! Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι δύσκολο να «ταξιδέψουμε» το μενού μας!

Βέβαια, η κουζίνα της Ισπανίας έχει στοιχεία από όλους τους λαούς που πέρασαν από την Ιβηρική ανά τους αιώνες. Οι Φοίνικες έφεραν τις σάλτσες, οι Άραβες τα πιάτα με ρύζι, καρυκεύματα, ψάρι και κρέας, και οι αρχαίοι Έλληνες το ελαιόλαδο, το οποίο αγάπησαν και έχουν ως βασικό υλικό. Οι ίδιοι οι Ισπανοί ανακάλυψαν εκτός από τον Νέο Κόσμο και εξωτικά υλικά, τομάτες, κολοκύθια, πατάτες και φυσικά τη σοκολάτα.

 

  • Η αρχή γίνεται πάντα με «tapas»! Τα διάσημα ισπανικά μεζεδάκια, τα tapas, που υπόσχονται να καλωσορίσουν τους πελάτες σας με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Αφήνουμε λοιπόν τη φαντασία μας ελεύθερη και δημιουργούμε tapas με jamon, chorizo, sobresada και ό,τι άλλο σκεφτούμε, συνοδεύουμε με μία κανάτα σανγκρία και σίγουρα θα κερδίσουμε “Μuchas gracias” από τους ικανοποιημένους πελάτες μας!

 

  • Στη συνέχεια, το μενού ζητά ένα δροσερό Gazpacho, τη διάσημη Paella ή παέγια με τα φρούτα της θάλασσας, μια Tortilla de patatas και γιατί όχι λουκουμαδένια churros;

Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Αφού η κουζίνα της Ισπανίας μας χαρίζει απλόχερα συνταγές και ιδέες που αν προσθέσουμε στο μενού μας, θα ακούσουμε το «Te quiero mucho»!