Ίσως να πρόκειται για την πιο παλιά μορφή μαγειρεμένου φαγητού. Η μείξη διαφορετικών συστατικών σε ένα μεγάλο σκεύος αποτελούσε πάντα μέρος της διατροφής των ανθρώπων. Αυτό που άλλαζε ήταν τα συστατικά ανάλογα από τον τόπο και το επίπεδο ζωής του κόσμου.

Σήμερα, η σούπα είναι ένα είδος φαγητού τόσο ευέλικτο και απολαυστικό, όσο είναι και υγιεινό! Είτε κρύα, είτε και στη ζεστή της εκδοχή, μία σούπα μπορεί να μας χορτάσει, να μας… αδυνατίσει, να μας δυναμώσει και να “ξυπνήσει” την καλή πλευρά του οργανισμού μας!

Μία σούπα λαχανικών, για παράδειγμα, αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και ενέργειας! Μία σούπα από όσπρια μπορεί να προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, όπως όπως φυτικές ίνες και πρωτεϊνες!

healthy-soup

Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι το να ξεκινήσουμε το γεύμα μας με μία υγιεινή σούπα μας βοηθά να χάσουμε βάρος, ενώ ακριβώς επειδή η περιέχει αρκετό νερό, δημιουργεί την αίσθηση ότι χορτάσαμε πιο εύκολα από ό,τι άλλα φαγητά.

Αν μέσα σε όλα αυτά, λάβουμε και υπόψη ότι ο κόσμος όλο και περισσότερο θέλει να έχει επιλογές υγιεινές, ακόμα και όταν βγαίνει έξω για φαγητό, ίσως να είναι μία καλή αφορμή να σκεφτείτε πώς θα εντάξετε αυτό το πιάτο στο δικό σας μενού!