Η Καθαρά Δευτέρα πέρασε, οι χαρταετοί εξαφανίστηκαν μαζί με τις λαγάνες και το μόνο που έμεινε είναι να μετράμε τις μέρες μέχρι να έρθει το Πάσχα και να βάλουμε ξανά τη γεύση στο μενού μας. Όχι πια! Μαζί, θα πάμε ενάντια στον κανόνα και θα δημιουργήσουμε τις πιο γευστικές και νηστίσιμες επιλογές!

Εμείς θα σας δώσουμε τις ιδέες και εσείς θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό για να εντυπωσιάσετε με τις νηστίσιμες επιλογές σας! Γιατί, κανείς δεν είπε ότι τα νηστίσιμα πιάτα πρέπει να είναι αδιάφορα και άνοστα, και, μεταξύ μας, κανείς δεν είπε ότι πρέπει να είναι ταπεινά.

Ξεκινάμε με το πιο ξακουστό ελληνικό έδεσμα: Το σουβλάκι! Μα καλά σουβλάκι στη νηστεία; Γιατί να περιοριζόμαστε στο κλασικό πίτα χοιρινό/κοτόπουλο και να μην αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη; Ας δημιουργήσουμε το πιο υγιεινό καλαμάκι λαχανικών, το πιο πολύχρωμο σουβλάκι με λαχανικά ή ένα διαφορετικό σουβλάκι πατάτας με σάλτσα μουστάρδας! Έτσι, θα ακουστεί ξανά η φράση «να τρώγαμε κανένα σουβλάκι;» μέσα στη Σαρακοστή, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσετε επιλογές και για χορτοφάγους.

Σειρά έχουν τα αγαπημένα μεζεδοπωλεία. Η αλήθεια είναι ότι η νηστεία αγαπά τα μεζεδάκια και αυτό είναι αμοιβαίο. Γι’ αυτό μην διστάσετε να προσθέσετε στο μενού σας γεύσεις, όπως: εκλεκτή φάβα, γιαλαντζί ντολμαδάκια, χταπόδι μαρινάτο, αχνιστό καλαμάρι σχάρας ή καβουροσαλάτα με σως μουστάρδας, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα ή ένα ανατολίτικο χούμους με αραβικές πιτούλες. Δοκιμάστε τα και θα δείτε ό,τι τόσο αυτά όσο και οι παρέες δεν θα φύγουν από το μαγαζί σας.

Για το τέλος αφήσαμε αυτά που δύσκολα φαντάζεται κανείς ότι μπορούν να μεταμορφωθούν σε νηστίσιμα. Τα burger! Αυτούς τους πειρασμούς που μπορούν να παρασύρουν ακόμα και τον πιο πιστό. Όχι πια! Γιατί τώρα μπορούμε να φτιάξουμε και burger μανιταριού και burger με φαλάφελ και το καλύτερο; Burger με μπιφτέκι από κινόα!

Ωραία όλα αυτά, αλλά burger χωρίς μαγιονέζα γίνεται; Φυσικά! Μπορούμε στη θέση της να χρησιμοποιήσουμε μουστάρδα, κέτσαπ, BBQ dressing ή μπορούμε να δοκιμάσουμε κάτι ακόμα πιο δημιουργικό! Σκεφτείτε μια πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα, μια γλυκιά σάλτσα σόγιας, μια σάλτσα με καυτερή πιπεριά και tabasco ή μια πιο ιδιαίτερη με λιαστή τομάτα και βασιλικό.

Το μόνο που μένει είναι να τα δοκιμάσετε στην πράξη και να δείτε τα τραπέζια σας γεμάτα και τη Σαρακοστή. Γιατί είναι ωραίο να δίνετε στους πελάτες σας επιλογές και είναι ακόμα πιο ωραίο η επιλογή τους να είστε εσείς!