+

Εκτέλεση

  1. Εκτέλεση

    Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε με ένα σύρμα το γιαούρτι, το σπορέλαιο,το αυγό. Μετά προσθέτουμε την κινόα (αφού την έχουμε ετοιμάσει), τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε μόνο μια φορά και το αφήνουμε να φουσκώσει. Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά χωρίς να κάψει. Λαδώνουμε λίγο το τηγάνι με βούτυρο ή σπορέλαιο. Βάζουμε από μια γεμάτη κ.σ. από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι και από πάνω πιέζουμε μερικές από τις ροδέλες λουκάνικα. Τηγανίζουμε για 1’-2’ μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε για κάθε πάνκεϊκ. Μπορούμε αν θέλουμε να τρίψουμε από πάνω παρμεζάνα και λίγο θυμάρι ή να αντικαταστήσουμε το λουκάνικο με μπέικον ή την παρμεζάνα με κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας. Σερβίρουμε με τηγανητά αυγά.
  2. TIP

    Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χωριάτικο λουκάνικο ή λουκάνικο κρασάτο Κρήτης.

+