Αμπελοντολμάδες με Raw NoMince
Με το Raw NoMince που έχει σφιχτή και άπαχη υφή σαν κανονικός κιμάς, δε θα χρειαστεί να αλλάξετε τίποτα από την παραδοσιακή συνταγή και τεχνική σας!

Συστατικά
Αμπελοντολμάδες με Raw NoMince
−
+
€0.0
Για τους ντολμάδες:
The Vegetarian Butcher Raw NoMince 2 kg
/γρ
500.0 γρ
0%

Αμπελόφυλλα
/τεμ.
30.0 τεμ.
0%
Ρύζι Καρολίνα
/γρ
100.0 γρ
0%
Κρεμμύδι λευκό
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Κύμινο
/γρ
2.0 γρ
0%
χυμό από λεμόνια
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Ελαιόλαδο
/ml
0.0 ml
0%
Άνηθος
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Knorr Ζωμός Λαχανικών σε Πάστα 1,5 kg
/γρ
0.0 γρ
0%

Για τη σάλτσα:
Γιαούρτι στραγγιστό
/γρ
200.0 γρ
0%
Μαϊντανός (φρέσκος)
/γρ
0.0 γρ
0%
Chives
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Κουκουνάρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Ξύσμα απο 2 λεμόνια
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Χυμός από λεμόνι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Ελαιόλαδο
/ml
0.0 ml
0%
/
Για τους ντολμάδες:
-
Αμπελόφυλλα 30.0 τεμ.
-
Ρύζι Καρολίνα 100.0 γρ
-
Κρεμμύδι λευκό 1.0 τεμ.
-
Κύμινο 2.0 γρ
-
χυμό από λεμόνια 2.0 τεμ.
-
Ελαιόλαδο
-
Άνηθος
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
-
Γιαούρτι στραγγιστό 200.0 γρ
-
Μαϊντανός (φρέσκος)
-
Chives
-
Κουκουνάρι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ξύσμα απο 2 λεμόνια
-
Χυμός από λεμόνι 1.0 τεμ.
-
Ελαιόλαδο
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τους ντολμάδες:
Ψιλοκόβουμε μισό ματσάκι άνηθο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αμπελόφυλλα και το χυμό λεμονιού. Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε ένα - ένα τα αμπελόφυλλα και τα τοποθετούμε προσεκτικά σε μια κατσαρόλα, στην οποία έχουμε στρώσει λίγα σκέτα φύλλα για να μην σπάσουν με το βράσιμο. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε ένα βάρος από πάνω και τα φέρνουμε για 45’ σε πολύ ελαφρύ βρασμό, ώστε να φουσκώσει το ρύζι και να μαλακώσουν τα φύλλα. Πριν αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα τους ντολμάδες, φροντίζουμε ώστε να βρίσκονται σε χλιαρή θερμοκρασία. -
Για τη σάλτσα:
Ετοιμάζουμε το γιαούρτι μυρωδικών. Ψιλοκόβουμε μισό μάτσο μαϊντανό και μισό μάτσο chives. Σε ένα μικρό μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στη βάση ενός πιάτου και από πάνω βάζουμε τους ντολμάδες και το σοταρισμένο κουκουνάρι.Σερβίρουμε το πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου με ελάχιστο extra παρθένο ελαιόλαδο.