Menu

Συστατικά

+

Για τους ντολμάδες:

Για τη σάλτσα:

  • Γιαούρτι στραγγιστό 200.0 γρ
  • Μαϊντανός (φρέσκος)
  • Chives
  • Κουκουνάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύσμα απο 2 λεμόνια
  • Χυμός από λεμόνι 1.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τους ντολμάδες:

    Ψιλοκόβουμε μισό ματσάκι άνηθο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αμπελόφυλλα και το χυμό λεμονιού. Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε ένα - ένα τα αμπελόφυλλα και τα τοποθετούμε προσεκτικά σε μια κατσαρόλα, στην οποία έχουμε στρώσει λίγα σκέτα φύλλα για να μην σπάσουν με το βράσιμο. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και χυμό λεμονιού. Τοποθετούμε ένα βάρος από πάνω και τα φέρνουμε για 45’ σε πολύ ελαφρύ βρασμό, ώστε να φουσκώσει το ρύζι και να μαλακώσουν τα φύλλα. Πριν αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα τους ντολμάδες, φροντίζουμε ώστε να βρίσκονται σε χλιαρή θερμοκρασία.
  2. Για τη σάλτσα:

    Ετοιμάζουμε το γιαούρτι μυρωδικών. Ψιλοκόβουμε μισό μάτσο μαϊντανό και μισό μάτσο chives. Σε ένα μικρό μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στη βάση ενός πιάτου και από πάνω βάζουμε τους ντολμάδες και το σοταρισμένο κουκουνάρι.Σερβίρουμε το πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου με ελάχιστο extra παρθένο ελαιόλαδο.