+

Για την άλμη

  • αντρεκότ 1800 γρ
  • Νερό 1000 ml
  • Θαλασσινό Αλάτι 200 γρ
  • Ζάχαρη 200 γρ
  • Πιπέρι 20 γρ
  • Κόλιανδρος 20 γρ
  • Θυμάρι 15 γρ

Για το λάδι μαϊντανού

  • ματσάκι μαϊντανό 1 τεμ.
  • λάδι 500 ml

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • Κρεμμύδια 5 τεμ.
  • Βούτυρο 100 γρ
  • Ζάχαρη άχνη 100 γρ
  • Θυμάρι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για τον πουρέ μαϊντανού

  • ρίζα μαϊντανού 250 γρ
  • Βούτυρο 50 γρ
  • σαντιγί 50 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πατατάκια μαϊντανού

  • ρίζα 1 τεμ.
  • Καλαμποκάλευρο
  • Λάδι για βαθύ τηγάνισμα

Για τη σάλτσα μπύρας

  1. Για την άλμη

    2 ½ με 3h Για την άλμη βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα δίνουμε μια βράση, κρυώνουμε και τοποθετούμε το κρέας μέσα σε αυτή για 2 ώρες. Στη συνέχεια βγάζουμε και στεγνώνουμε. Τοποθετούμε το κρέας σε σακούλες με μια σκελίδα σκόρδο, θυμάρι και ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στους 58 για 2 ½ με 3 ώρες.
  2. Για το λάδι μαϊντανού

    Από την προηγούμενη ημέρα, ζεματίζουμε τον μαϊντανό σε αλατισμένο νερό που βράζει για 1 λεπτό, στη συνέχεια τοποθετούμε τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο σε μπλέντερ, βάζουμε σε τουλουπάνι και συλλέγουμε το λάδι .
  3. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

    Για τα κρεμμύδια, κόβουμε τα κρεμμύδια στην μέση και τοποθετούμε σε τηγάνι, στο οποίο πρώτα έχουμε κάνει καραμέλα, μόλις τα κρεμμύδια πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα σκεπάζουμε και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα σε φούρνο.
  4. Για τον πουρέ μαϊντανού

    Για τον πουρέ μαϊντανού, προσθέτουμε σε τηγάνι με το βούτυρο και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει ή ρίζα, στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί και τοποθετούμε σε Thermo mix καρυκεύουμε και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο πουρέ.
  5. Πατατάκια μαϊντανού

    Κόβουμε φλέικς ρίζας και πουδράρουμε με καλαμποκάλευρο τηγανίζουμε και κρατάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Για τη σάλτσα μπύρας

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά από τις σακούλες και αρωματίζουμε με σκόρδο και θυμάρι. Σβήνουμε με την μπύρα και μειώνουμε κατά το μισό, Τέλος προσθέτουμε το κρασί και μειώνουμε πάλι στο μισό, τοποθετούμε το μείγμα από τα fond και γλασάρουμε δένοντας με βούτυρο.
+