Menu

Συστατικά

+

Για τη σφολιάτα

  • Έτοιμη ζύμη σφολιάτας 300.0 γρ
  • Βούτυρο 50.0 γρ

Για τη γέμιση και τα αυγά

Για την σάλτσα Μπερ Μπλαν


Ένα υπέροχο και πρωτοποριακό μιλφείγ με λαχανικά για τους veggie φανς ! 

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη σφολιάτα

    15 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Στη συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων 24Χ12 εκ. και κόβουμε κατά μήκος της κοντής πλευράς στη μέση, κόβουμε κάθε τετράγωνο διαγωνίως στη μέση και σχηματίζουμε συνολικά 4 τρίγωνα. Χτυπάμε το ένα αυγό και αλείφουμε τη σφολιάτα, ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι η σφολιάτα να φουσκώσει. Ανοίγουμε στη μέση την ψημένη ζύμη κάθε τριγώνου.
  2. Για τη γέμιση και τα αυγά

    10 Κόβουμε το πράσο ζουλιέν και στη συνέχεια το σοτάρουμε σε τηγάνι με βούτυρο σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.Σε μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε 400 ml νερό, αλάτι και λίγο λευκό ξύδι. Βράζουμε το νερό. Σπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπόλ. Όταν το νερό βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και με ένα φουέτ δημιουργούμε στο νερό μια δίνη, τότε ρίχνουμε το αυγό μέσα στη δίνη και ποσάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι, το βγάζουμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Για την σάλτσα Μπερ Μπλαν

    Κόβουμε το Εσαλότ σε μικρό καρέ και στη συνέχεια το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε βούτυρο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το ένα τρίτο του υγρού. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο κομμάτι- κομμάτι μέχρι η σάλτσα να γλασάρει.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού