+

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα από φακές

  • Γλυκοπατάτα κομμένη καρέ 200 γρ
  • Κόλιανδρος
  • Φακές μαύρες, βρασμένες 400 γρ
  • Ελαιόλαδο

Για την σάλτσα

  1. Εκτέλεση

    Για το χοιρινό

    Με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ, αναμειγνύουμε πολύ καλά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι.

    Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε πολύ καλά το κρέας. Τυλίγουμε το κρέας με 2 λαδόκολλες και εξωτερικά 1 φύλλο αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες στο ψυγείο.

    Χωρίς να αφαιρέσουμε το περιτύλιγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ακόμα ώρες στους 100°C.

    Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C και ψήνουμε για άλλες 2 ώρες.

    Τέλος, αφαιρούμε το κρέας από το περιτύλιγμα και κρατάμε τους χυμούς σε ένα μπολ.

    Ρίχνουμε λάδι πάνω στο κρέας και το ψήνουμε για μισή ώρα ακόμα, σε όσο πιο υψηλή θερμοκρασία γίνεται.

    Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε με τους χυμούς που κρατήσαμε και τη σαλάτα από φακές. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι.
  2. Για τη σαλάτα από φακές

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γλυκοπατάτες. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

    Αποσύρουμε τις γλυκοπατάτες σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

    Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε μαζί με το χοιρινό.

  3. Για την σάλτσα

    Αναμιγνύουμε την vinaigrette με τη σόγια.


+