Menu
+

Για την άλμη

  • Νερό 1000.0 ml
  • Αλάτι 100.0 γρ
  • Φύλλα δάφνης 1.0 τεμ.
  • Φρέσκια ρίγανη

Για το αρνί

  • Αρνίσιο μπούτι 1.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 60.0 ml
  • Εσαλότ 2.0 τεμ.
  • Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
  • Φρέσκια ρίγανη 2.0 τεμ.
  • Φύλλα Καφίρ 3.0 τεμ.
  • Χυμός από λεμόνι 1.0 τεμ.

Για τα ρεβίθια

Για τη σαλάτα

  • Ραπανάκια 6.0 τεμ.
  • Κλωνάρια Σέλερι 1.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Χυμός και Ξύσμα λεμονιού
  1. Για την άλμη

    Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά της άλμης και δίνουμε μια βράση μέχρι να λιώσει το αλάτι. Στη συνέχεια κρυώνουμε και τοποθετούμε το καθαρισμένο αρνί. Το αφήνουμε για 2 ώρες. 

  2. Για το αρνί

    Βγάζουμε από την άλμη το αρνί, το στεγνώνουμε καλά και το τοποθετούμε σε σακούλα μαζί με όλα τα υλικά του αρνιού. Κλείνουμε στο βάκιουμ και μαγειρεύουμε sous vide στους 72 βαθμούς για 12 ώρες. Τοποθετούμε σε μπάνιο με πάγο τη σακούλα μέχρι να κρυώσει το αρνί. Έπειτα βγάζουμε και τελειώνουμε στη σχάρα, μαζεύουμε τα υγρά του και τα τελειώνουμε σε κατσαρόλα μέχρι να γλασάρουν.  
  3. Για τα ρεβίθια

    Μουλιάζουμε τα ρεβίθια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και τελειώνουμε με τη σάλτσα τομάτας, το σκόρδο, το θυμάρι, το chili soy, το χυμό και ξύσμα του πορτοκαλιού. Βράζουμε μέχρι να μελώσουν.

  4. Για τη σαλάτα

    Κόβουμε σε φέτες τα ραπανάκι, το σέλερι και μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και αλάτι.

  5. Για το στήσιμο

    Πρώτα τοποθετούμε τα ρεβίθια και στη συνέχεια το αρνί. Τελειώνουμε με τη σαλάτα από ραπανάκι και σέλερι.