Αρνάκι Al Pastor
Επενδύστε στο χρόνο, στον τρόπο και στα υλικά και αυτό το πιάτο θα γράψει ιστορία.

Συστατικά
Αρνάκι Al Pastor
Για τη μαρινάδα




Για το αρνί
Για τη μαρινάδα
-
Μαύρο Πιπέρι 2.0 γρ
-
Αλάτι 20.0 γρ
-
Ρίγανη 2.0 γρ
-
Κύμινο 2.0 γρ
-
Κρεμμύδια ξερά, καρέ 140.0 γρ
-
Γαρύφαλλο 1.0 γρ
-
Ancho chili powder (καπνιστό ήπιο τσίλι)
-
Μηλόξιδο 25.0 ml
Για το αρνί
-
Αρνίσιο μπούτι 1500.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη μαρινάδα
Αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές και στη συνέχεια τις μουλιάζουμε σε καυτό νερό για 20 λεπτά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά, προσθέτοντας 120 γρ νερό από τις μουλιασμένες πιπεριές chilies.
-
Για το αρνί
Περνάμε με τη μαρινάδα σχολαστικά το αρνίσιο μπούτι και διατηρούμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 2 ½ τουλάχιστον ώρες.