+

Για τον αστακό

  • αστακoi 3 κιλα 6 τεμ.
  • Βούτυρο 400 γρ
  • Αλάτι

Για τα παντζάρια

  • Παντζάρια 6 τεμ.
  • ανθός αλατιού 200 γρ
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 6 τεμ.

Για την κρέμα σελινόριζας

  • σελινόριζα 200 γρ
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 6 τεμ.
  • κρέμα 200 γρ
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για τις πατάτες κονφί

Για τη σάλτσα

  • κεφάλια αστακών 6 τεμ.
  • πάστα ντομάτας 25 γρ
  • Κρεμμύδι 50 γρ
  • Καρότο 50 γρ
  • Σέλερι 40 γρ
  • Χυμό από 2 παντζάρια 1 τεμ.
  • Χυμό από 1 λαίμ 1 τεμ.
  • Λευκό κρασί 50 ml
  • δάφνη 2 τεμ.
  • κλωνάρι εστραγκόν 1 τεμ.
  • κλωνάρια Μαϊντανό 2 τεμ.
  • Κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο 2 τεμ.
  • κόκκους Πιπέρι 5 τεμ.
  1. Για τον αστακό

    45min Βάζετε το μαχαίρι του Chef στο κεφάλι του κάθε αστακού και τους σκοτώνετε γρήγορα. Στη συνέχεια, βράζετε τους αστακούς για περίπου 30 δευτερόλεπτα, σε αλατισμένο νερό και κατόπιν, αφαιρείτε το κρέας από τις ουρές και τις δαγκάνες.Τοποθετείτε το κρέας από τους αστακούς σε σακούλα κενού, προσθέτετε βούτυρο και αλάτι και σφραγίζετε. Μαγειρεύετε στους 52οC, για 45 λεπτά.
  2. Για τα παντζάρια

    90min Βάζετε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο, με το αλάτι και το θυμάρι και τα μαγειρεύετε στον φούρνο στους 150οC, για 90 λεπτά. Τέλος, τα καθαρίζετε και βάζετε λίγο ελαιόλαδο
  3. Για την κρέμα σελινόριζας

    10min Κόβουμε τη σελινόριζα σε κομμάτια στο ίδιο μέγεθος για να έχουμε ένα σωστό ψήσιμο. Μετά βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη σελινοριζα, κρέμα, θυμάρι και τα βράζουμε. Όταν έχει μαλακώσει η σελινόριζα την περνάμε από σήτα και βάζουμε στο thermomix και χτυπάμε στους 60οC για 10 λεπτά. Περνάμε από σήτα και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Για τις πατάτες κονφί

    1,5h Μαγειρεύετε στο φούρνο ολόκληρες τις πατάτες, μαζί με το αλάτι, τα αρωματικά, το ελαιόλαδο και το Knorr Professional Gel Kοτόπουλο, στους 110οC, για 1,5 ώρα.
  5. Για τη σάλτσα

    30min Σοτάρετε πρώτα τα κεφάλια των αστακών καλά, μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια κάνετε το ίδιο με τα λαχανικά. Κατόπιν, τα βάζετε μαζί, προσθέτετε την πάστα ντομάτας και τα καίτε λίγο. Σβήνετε με τον χυμό λάιμ και το κρασί. Προσθέτετε τον Knorr Professional Fond Οστρακοειδών και τα μυρωδικά και βράζετε για 30 λεπτά. Τέλος, περνάτε από σήτα, προσθέτετε τον χυμό παντζάρι, δοκιμάζετε για αλάτι, πιπέρι και οξύτητες και το αφήνετε να γλασάρει.
  6. Για το σερβίρισμα

    8min Ζεσταίνουμε τον αστακό στο roner 52ο C για 8 λεπτά. Περνάμε από πλάκα με ελαιόλαδο να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια στήνουμε τη βάση του πιάτου. Τραβάμε μια γραμμή κρέμα σελινόριζας και πάνω εκεί βάζουμε τα παντζάρια και τις πατάτες κονφί. Τελειώνουμε με τον αστακό, τα φρέσκα βότανα και τη σάλτσα αστακού.
+