+

Για τα Αυγά Benedict

  • αυγά ποσέ 8 τεμ.
  • Νερό 60 ml
  • Ξύδι λευκού κρασιού 60 γρ
  • Αλάτι

Για την Σάλτσα Ολλανδέζ

  • Ξύδι λευκού κρασιού
  • Λευκό κρασί 30 ml
  • Κρόκοι αυγών 6 τεμ.
  • Νερό
  • Φρέσκο χυμό λεμονιού 10 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο σε κόκκους, σπασμένο 3 γρ
  • Bούτυρο κλαριφιέ, ζεστό 480 γρ

Για την Παρουσίαση

  • Μπέικον ψημένο 8 τεμ.
  • Μίνι waffles 8 τεμ.

Chef's Tip

  1. Για τα Αυγά Benedict

    Σε κατσαρόλα με νερό προσθέτουμε αλάτι και λίγο ξύδι. Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό, με την βοήθεια ενός φουέτ δημιουργούμε στρόβιλο στο κέντρο και τότε και μόνο τότε σπάμε το αυγό μέσα στον στρόβιλο. Αυτό το κάνουμε για την ποσότητα των αυγών που θέλουμε.
    Σε περίπτωση που έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πιο πριν, για να τα ζεστάνουμε τα τοποθετούμε σε νερό που σιγοβράζει. Τα σκουπίζουμε με πετσέτα και διορθώνουμε το σχήμα τους αν χρειάζεται.
  2. Για την Σάλτσα Ολλανδέζ

    Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, το κρασί, το ξύδι και σιγοβράζουμε, έως ότου το ξύδι συμπυκνωθεί στο ¼ του αρχικού του όγκου. Ρίχνουμε το νερό και σουρώνουμε σε μια μεταλλική μπασίνα. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς, πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα και το μείγμα να φτάσει στους 73°C. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο κλαριφιέ σιγά σιγά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα και με συνεχή ροή από τη στιγμή που αρχίσει να πήζει το μείγμα. Αποσύρουμε τη μπασίνα από το μπεν μαρί, αλατίζουμε και σουρώνουμε σε ψιλή σίτα.
  3. Για την Παρουσίαση

    Σε κάθε κομμάτι waffle απλώνουμε μία φέτα μπέικον και ένα αυγό. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα ολλανδέζ και σερβίρουμε αμέσως.
  4. Chef's Tip

    Μπορούμε να δουλέψουμε την Ολλανδέζ της Knorr για περισσότερο ευκολία και για ένα σίγουρο και γευστικό αποτέλεσμα κάθε φορά.
+