Menu
+

Για τα μανιτάρια

  • Βούτυρο 50.0 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 100.0 γρ
  • Κρασί Πόρτο 100.0 γρ
  • Ματσάκι εστραγκόν 1.0 τεμ.
  • Ποικιλία Μανιταριών 400.0 γρ

Για τις φέτες ψωμιού

  • Γάλα 200.0 ml
  • Sherry 20.0 γρ
  • Ψωμί brioche 4.0 τεμ.
  • Αυγά 4.0 τεμ.
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για την αρωματική μαγιονέζα

  • Ελαιόλαδο 20.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Για τα μανιτάρια

    Για τα μανιτάρια καθαρίζουμε σχολαστικά και στη συνέχεια σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια (λίγα κάθε φορά) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε βούτυρο και αρωζάρουμε, φλαμπάρουμε με Porto και καρυκεύουμε με αλάτι και μισό μάτσο ψιλοκομμένο εστραγκόν.

  2. Για τις φέτες ψωμιού

    Αναμιγνύουμε το γάλα με τα αυγά και το sherry, και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού (φέτες πάχους 2cm ψωμί brioche) στο μείγμα και σοτάρουμε σε βούτυρο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φέτες.

  3. Για την αρωματική μαγιονέζα

    Προσθέτουμε την σάλτσα τομάτας με το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και το αλάτι σε κατσαρόλα, και βράζουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Στη συνέχεια κρυώνουμε την σάλτσα και την αναμιγνύουμε με την μαγιονέζα.

  4. Σύνθεση

    Τοποθετούμε σε φέτα ψωμιού τα σοταρισμένα μανιτάρια και τελειώνουμε με μεσογειακή μαγιονέζα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.