Βλήτα με Φέτα και Αυγό
Τα χόρτα είναι μια καλή επιλογή για όσους προτιμούν τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και με λίγες θερμίδες. Για να διαφοροποιήσεις αυτό το παραδοσιακό πιάτο συνδύασέ το με φέτα και αυγό και δημιούργησε ένα εξαιρετικό ορεκτικό.

Συστατικά
Βλήτα με Φέτα και Αυγό
−
+
€0.0
Για τα Χόρτα
Βλήτα
/γρ
500.0 γρ
0%
Για το Πράσο
Πράσο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Maizena Κορν Φλαουρ 2,5 kg
/γρ
100.0 γρ
0%

Για τη Γέμιση
Φέτα
/γρ
140.0 γρ
0%
Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι 1 lt
/γρ
100.0 γρ
0%

Για την Παρουσίαση
Μαύρο - Κόκκινο πιπέρι για ντεκόρ
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
0.0 ml
0%
Αυγό
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
/
Για τα Χόρτα
-
Βλήτα 500.0 γρ
Για το Πράσο
-
Πράσο 1.0 τεμ.
Για τη Γέμιση
-
Φέτα 140.0 γρ
Για την Παρουσίαση
-
Μαύρο - Κόκκινο πιπέρι για ντεκόρ
-
Αλάτι
-
Ελαιόλαδο
-
Αυγό 2.0 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τα Χόρτα
Καθαρίζουμε σχολαστικά τα χόρτα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. -
Για το Πράσο
Κόβουμε το πράσο ζουλιέν και το περνάμε από το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια, το τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και το κρατάμε στην άκρη για ντεκόρ στο πιάτο. -
Για τη Γέμιση
Σοτάρουμε τα βρασμένα και στραγγισμένα χόρτα σε δυνατό λάδι και στη συνέχεια, προσθέτουμε τη φέτα, την πικάντικη σάλτσα με τσίλι και δουλεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί η φέτα με τα χόρτα. -
Για την Παρουσίαση
Στήνουμε το τσέρκι στο κέντρο του πιάτου και τοποθετούμε μέσα τα χόρτα. Ολοκληρώνουμε με το τηγανιτό αυγό, το πράσο, τους κόκκους πιπεριού, το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού.