Γαλοπούλα με Αρωματικό Βούτυρο και Γέμιση από Κινόα, Κάστανα και Κράνμπερι
Αγαπημένο, κλασικό, χριστουγεννιάτικο πιάτο που δε λείπει από κανένα τραπέζι.

Συστατικά
Γαλοπούλα με Αρωματικό Βούτυρο και Γέμιση από Κινόα, Κάστανα και Κράνμπερι
−
+
€0.0
Για το βούτυρο
Βούτυρο
/γρ
250.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
20.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
10.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Knorr Primerba Πάστα Θυμάρι 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Φασκόμηλο
/γρ
15.0 γρ
0%
Μαϊντανός (φρέσκος)
/γρ
15.0 γρ
0%
Καπνιστή πάπρικα
/γρ
10.0 γρ
0%
Για τη γέμιση
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr
/γρ
500.0 γρ
0%

Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Knorr Primerba Πάστα Θυμάρι 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Λευκό λάχανο
/γρ
150.0 γρ
0%
Κόκκινο λάχανο
/γρ
150.0 γρ
0%
Σταφίδες
/γρ
100.0 γρ
0%
Cranberries
/γρ
100.0 γρ
0%
Κάστανα βρασμένα
/γρ
200.0 γρ
0%
Δαμάσκηνα
/γρ
200.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Για το βούτυρο
-
Βούτυρο 250.0 γρ
-
Αλάτι 20.0 γρ
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10.0 γρ
-
Φασκόμηλο 15.0 γρ
-
Μαϊντανός (φρέσκος) 15.0 γρ
-
Καπνιστή πάπρικα 10.0 γρ
Για τη γέμιση
-
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
-
Λευκό λάχανο 150.0 γρ
-
Κόκκινο λάχανο 150.0 γρ
-
Σταφίδες 100.0 γρ
-
Cranberries 100.0 γρ
-
Κάστανα βρασμένα 200.0 γρ
-
Δαμάσκηνα 200.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το βούτυρο
Ομογενοποιούμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τα μυρωδικά. Καθαρίζουμε τη γαλοπούλα και με πολύ προσοχή ξεκολλάμε την πέτσα από το κρέας χωρίς να τη χαλάσουμε.Στη συνέχεια, γεμίζουμε όλο το εσωτερικό (μεταξύ πέτσας και κρέατος) με το βούτυρο και ψήνουμε στους 170° για 2 ώρες τουλάχιστον. Προσοχή στο ρόδισμα, θα πρέπει να πάρουμε ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. -
Για τη γέμιση
Τοποθετούμε σε μπασίνα την κινόα με το βραστό ζωμό, κλείνουμε με διαφάνεια και αφήνουμε να ενυδατωθεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει, προσθέτουμε το λάχανο, ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια, αρωματίζουμε με σκόρδο και θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτουμε την ενυδατωμένη κινόα και σερβίρουμε.