Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Για το βούτυρο

Για τη γέμιση

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το βούτυρο

    Ομογενοποιούμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τα μυρωδικά. Καθαρίζουμε τη γαλοπούλα και με πολύ προσοχή ξεκολλάμε την πέτσα από το κρέας χωρίς να τη χαλάσουμε.Στη συνέχεια, γεμίζουμε όλο το εσωτερικό (μεταξύ πέτσας και κρέατος) με το βούτυρο και ψήνουμε στους 170° για 2 ώρες τουλάχιστον. Προσοχή στο ρόδισμα, θα πρέπει να πάρουμε ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  2. Για τη γέμιση

    Τοποθετούμε σε μπασίνα την κινόα με το βραστό ζωμό, κλείνουμε με διαφάνεια και αφήνουμε να ενυδατωθεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει, προσθέτουμε το λάχανο, ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια, αρωματίζουμε με σκόρδο και θυμάρι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτουμε την ενυδατωμένη κινόα και σερβίρουμε.