Menu
+

Εκτέλεση

  • Γαρίδες, με κεφάλι και ουρά 400.0 γρ
  • Μαραθόσπορος 4.0 γρ
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο 5.0 γρ
  • Ούζο 80.0 γρ
  • Φέτα 120.0 γρ
  • Σκορδόλαδο 10.0 γρ
  • Φρέσκα κρεμμύδια 20.0 γρ
  • Μάραθος
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Πάστα Τσίλι 30.0 γρ
  1. Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες.

    Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα και από την άλλη πλευρά. Αποσύρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το μαραθόσπορο, την πάστα τσίλι και το σκόρδο, σοτάρουμε και σβήνουμε με το ούζο.

    Αφήνουμε το ούζο να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ και προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτα με την πικάντικη σάλτσα με τσίλι, σόγια και λαχανικά και σιγοβράζουμε για 2- 3 λεπτά ακόμα.

    Προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο, μέχρι να αρχίσει να λιώνει η φέτα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε ρίχνοντας τα μυρωδικά, το σκορδόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι.