Γαρίδες Σαγανάκι
Οι γαρίδες βουτούν στα βαθιά και γίνονται ακόμα πιο… νόστιμες. Υπέροχη συνταγή για ένα αγαπημένο πιάτο.

Συστατικά
Γαρίδες Σαγανάκι
−
+
€1.45
Εκτέλεση
Γαρίδες Νο3
/τεμ.
12.0 τεμ.
0%
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε καρέ
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Ελαιόλαδο
/γρ
20.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
5.0 γρ
0%

Φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο μπρινουάζ
/γρ
30.0 γρ
0%
Ούζο
/γρ
20.0 γρ
0%
Knorr Σάλτσα Τομάτας 10kg
/γρ
80.0 γρ
0%

Knorr Ζωμός Λαχανικών σε Σκόνη 1,25 kg
/γρ
100.0 γρ
0%

Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φέτα
/γρ
60.0 γρ
0%
/
Εκτέλεση
-
Γαρίδες Νο3 12.0 τεμ.
-
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε καρέ 1.0 τεμ.
-
Ελαιόλαδο 20.0 γρ
-
Φινόκιο καθαρισμένο και κομμένο μπρινουάζ 30.0 γρ
-
Ούζο 20.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Φέτα 60.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε σχολαστικά τις γαρίδες (αφήνουμε κεφάλι και ουρά). Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μισό κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει, προσθέτουμε το σκόρδο και το φινόκιο και σβήνουμε με το ούζο. Έπειτα προσθέτουμε την τομάτα και τον ζωμό και βράζουμε την σάλτσα μας. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμενα γλασάρει η σάλτσα μας. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε (για ντεκόρ μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο σχινόπρασσο).