Γαρίδες Ψητές στα Κάρβουνα με Μαρινάδα Τομάτας & Βασιλικού
Κατεξοχήν καλοκαιρινό πιάτο με ελληνική γεύση από τομάτα, βασιλικό και σκόρδο.

Συστατικά
Γαρίδες Ψητές στα Κάρβουνα με Μαρινάδα Τομάτας & Βασιλικού
Εκτέλεση


Εκτέλεση
-
Γαρίδες Νο2 500.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 100.0 γρ
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος 5.0 γρ
-
Χυμός και Ξύσμα λεμονιού 1.0 τεμ.
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε σακούλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε σε ψυγείο για 1-2 ώρες. Χρησιμοποιούμε το χυμό από μισό λεμόνι.
Βγάζουμε τις γαρίδες από την σακούλα και ψήνουμε σε δυνατή σχάρα.
Στη συνέχεια γλασάρουμε τα υγρά τις σακούλας.
Σερβίρουμε πάνω στην γλασαρισμένη σάλτσα τις ψητές γαρίδες και τελειώνουμε με ξύσμα λεμονιού.