+

Εκτέλεση

Συνέχεια

  • Αγγούρι 2 τεμ.
  • Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • κ.σ. Σησαμέλαιο 2 τεμ.
  • κ.σ. Ελαιόλαδο 2 τεμ.
  • κ.σ. Μηλόξιδο 2 τεμ.
  1. Εκτέλεση

    1. Καθαρίζουμε τον γαύρο αφαιρώντας τα εντόσθια και τραβώντας το κεντρικό κόκαλο. Τον βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για 5’, ώστε να φύγει το αίμα του. Στη συνέχεια στραγγίζουμε, τον απλώνουμε σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι, μέχρι να καλυφθεί και αφήνουμε στο αλάτι για περίπου 10’.

    2. Έπειτα, ανακατεύουμε σε μια μπασίνα όλα τα υλικά της μαρινάδας.

    3. Κατόπιν αφαιρούμε τον γαύρο από το αλάτι, τον στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε τη μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες και μετά αφαιρούμε από τη μαρινάδα

  2. Συνέχεια

    4. Για τη σαλάτα κόβουμε τα αγγούρια σε ψιλό ζουλιέν και τα μαρινάρουμε με το dressing.

    5. Τέλος, προσθέτουμε τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.
+