Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Κοτόπουλο 1500.0 γρ

Για το βούτυρο

  • Βούτυρο 250.0 γρ
  • Φασκόμηλο
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ξύσμα λεμονιού 1.0 τεμ.

Για τη γέμιση

Για το Gravy

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Με την βοήθεια του χεριού μας ξεκολλάμε με προσοχή το δέρμα από το κοτόπουλο, το τοποθετούμε στο ψυγείο ακάλυπτο για να στεγνώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και εάν ο χρόνος μας το επιτρέπει ολη τη νύχτα.

  2. Για το βούτυρο

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, σε δυνατή ταχύτητα για 6-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, και τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη.

  3. Για τη γέμιση

    Στο είδη φουσκωμένο couscous προσθέτουμε το βερίκοκο, τα χονδροκομμένα και καβουρδισμένα φιστίκια, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα μυρωδικά και καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά.

  4. Για το κοτόπουλο

    Τοποθετούμε στο κάτω μέρος από το δέρμα το μισό βούτυρο και γεμίζουμε με τη γέμιση το κοτόπουλο. Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 με 1 1/2ώρα και τέλος ξεκουράζουμε το κοτόπουλο πρίν το σερβίρισμα.

  5. Για το Gravy

    Στα λιπαρά του ταψιού προσθέτουμε το αλεύρι και δημιουργούμε roux. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα μας.