Menu
+

Εκτέλεση

  • Χοιρινό καρέ, χωρίς κόκκαλο 2.0 kg
  • Αλάτι 20.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 180.0 γρ
  • Πιπέρι

Για τη γέμιση

  • Ελαιόλαδο 100.0 γρ
  • Μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα 200.0 γρ
  • Μήλα πράσινα, χωρίς φλούδα και κομμένα σε μέτρια καρέ 100.0 γρ
  • Σπανάκι, μπλανσαρισμένο 200.0 γρ
  • Αλάτι 20.0 γρ
  • Βούτυρο 30.0 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 200.0 γρ
  • Κονιάκ 60.0 γρ
  • Ψωμί τοστ τριμμένο 30.0 γρ
  • Αυγό 60.0 γρ
  • Χοιρινός κιμάς 450.0 γρ
  1. Εκτέλεση

    Για το κρέαςΧτυπάμε με τη βοήθεια ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι έως ότου ενσωματωθούν καλά και σχηματίσουν μια πάστα. Αλείφουμε με την πάστα το εσωτερικό, αλατίζουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες να μαριναριστεί.Τοποθετούμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε πάνω στο ξύλο κοπής το κρέας, το γεμίζουμε με τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για δύο ώρες στους 140°C. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
  2. Για τη γέμιση

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα μήλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με κονιάκ και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει και ολοκληρώνουμε με το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ψωμί, το αβγό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ενώνουμε με το μείγμα των μανιταριών και μήλων, ολοκληρώνουμε με το σπανάκι και ανακατεύουμε.