Menu

Συστατικά

+

Για τη γαρνιτούρα με τα λαχανικά

  • Πατάτες 2.0 τεμ.
  • Καρότα 2.0 τεμ.
  • Τζίντζερ 30.0 γρ
  • Σέλερι 1.0 τεμ.

Για τα γιουβαρλάκια

  • Λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • Ρύζι Γλασέ 150.0 γρ
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Ξερός Δυόσμος 3.0 γρ
  • Ginger ψιλοκομμένο 60.0 γρ
  • Λεμονόχορτο κομμένο σε ψιλές φέτες 20.0 γρ
  • Φύλλα δάφνης 2.0 τεμ.
  • Ξύσμα απο 2 λεμόνια
  • Ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το αβγολέμονο

  • Κουνουπίδι 120.0 γρ
  • Πράσο 1.0 τεμ.
  • Χυμός από λεμόνι 110.0 ml
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη γαρνιτούρα με τα λαχανικά

    Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ.
  2. Για τα γιουβαρλάκια

    Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 45 γραμμαρίων και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν.Μέσα στον καυτό ζωμό λαχανικών τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια, τα λαχανικά – γαρνιτούρες και βράζουμε για περίπου 35’. 
  3. Για το αβγολέμονο

    Αφού αφαιρέσουμε τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά, διατηρούμε τον ζωμό καυτό. Κόβουμε το κουνουπίδι σε φούντες και το λευκό μέρος του πράσου σε λωρίδες και σοτάρουμε. Τα προσθέτουμε στο ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15’ μόνα τους, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Στον ίδιο καυτό ζωμό προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ελαφρώς αραιωμένο το Κορν Φλάουρ. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε την υφή μιας καλά δεμένης σούπας βελουτέ.Μέσα στη σούπα προσθέτουμε τα βρασμένα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά – γαρνιτούρες και σερβίρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.