Γλυκοπατάτες Γεμιστές με Κιμά
Μια υπέροχη καλοκαιρινή πρόταση που θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας!

Συστατικά
Γλυκοπατάτες Γεμιστές με Κιμά
−
+
€0.0
Εκτέλεση
Γλυκοπατάτες
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Πιπεριά Φλωρίνης
/γρ
60.0 γρ
0%
Κρεμμύδι
/γρ
80.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
80.0 ml
0%
Τοματίνια
/γρ
80.0 γρ
0%
Knorr Ζωμός Κότας σε Σκόνη 1 kg
/γρ
7.0 γρ
0%

Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
20.0 γρ
0%

Knorr Primerba Πάστα Θυμάρι 340 gr
/γρ
10.0 γρ
0%

Μοσχάριος κιμάς
/γρ
250.0 γρ
0%
Κόκκινο κρασί
/γρ
50.0 γρ
0%
Καπνιστή πάπρικα
/γρ
5.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Γραβιέρα τριμμένη
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Εκτέλεση
-
Γλυκοπατάτες 4.0 τεμ.
-
Πιπεριά Φλωρίνης 60.0 γρ
-
Κρεμμύδι 80.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 80.0 ml
-
Τοματίνια 80.0 γρ
-
Μοσχάριος κιμάς 250.0 γρ
-
Κόκκινο κρασί 50.0 γρ
-
Καπνιστή πάπρικα 5.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Γραβιέρα τριμμένη
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Κόβουμε σε καρέ το κρεμμύδι και την πιπεριά. Πλένουμε τις γλυκοπατάτες και τις τοποθετούμε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα λαχανικά για 3-4 λεπτά.Προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Δίνουμε γεύση με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα. Έπειτα, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί για περίπου 20-30 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να γλασάρει.Παράλληλα, βγάζουμε από το φούρνο τις γλυκοπατάτες και με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε δύο, χωρίς να τις κόψουμε εντελώς σε δύο ξεχωριστά κομμάτια. Προσθέτουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη γραβιέρα. Γρατινάρουμε.