Γύρος από μελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου, γλυκόξινη teriyaki sauce και ψητή γλυκοπατάτα
Συνδυασμός teriyaki με γλυκοπατάτα και υπέροχα καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου

Συστατικά
Γύρος από μελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου, γλυκόξινη teriyaki sauce και ψητή γλυκοπατάτα
−
+
€2462.0
Για το γύρο κοτόπουλο
Χυμό lime
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Ψιλοκομμένο σκόρδο
/tsp
1.0 tsp
0%
Ελαιόλαδο
/ml
20.0 ml
0%
Κόλιανδρο σε σκόνη
/tsp
2.0 tsp
0%
Μπούτι κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο
/τεμ.
6.0 τεμ.
0%
Για τις γλυκοπατάτες
Γλυκοπατάτες
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Γιαούρτι στραγγιστό
/γρ
120.0 γρ
0%
Χυμός και Ξύσμα λεμονιού
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
Κορν φλάουρ
/γρ
0.0 γρ
0%
Ginger ψιλοκομμένο
/γρ
30.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/tsp
1.0 tsp
0%

Knorr Primerba Ψημένο Κρεμμύδι 340 gr
/tsp
2.0 tsp
0%

Χυμός ανανά
/ml
210.0 ml
0%
Knorr Σάλτσα Τεριγιάκι 1,23 lt
/ml
200.0 ml
0%

Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg
/γρ
70.0 γρ
0%

/
Για το γύρο κοτόπουλο
-
Χυμό lime 1.0 τεμ.
-
Ψιλοκομμένο σκόρδο 1.0 tsp
-
Ελαιόλαδο 20.0 ml
-
Κόλιανδρο σε σκόνη 2.0 tsp
-
Μπούτι κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο 6.0 τεμ.
Για τις γλυκοπατάτες
-
Γλυκοπατάτες 4.0 τεμ.
-
Γιαούρτι στραγγιστό 120.0 γρ
-
Χυμός και Ξύσμα λεμονιού 2.0 τεμ.
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
-
Κορν φλάουρ
-
Ginger ψιλοκομμένο 30.0 γρ
-
Χυμός ανανά 210.0 ml
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το γύρο κοτόπουλο
Μαρινάρουμε το κρέας με τα παραπάνω υλικά για περίπου 1 ώρα. Ψήνουμε σε μαντέμι καλά και από τις δυο μεριές. Πριν ψηθεί τελείως ψιλοκόβουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε μερική από τη γλυκόξινη σάλτσα μας. -
Για τις γλυκοπατάτες
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες με το δέρμα σκεπασμένες και μόλις ψηθούν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο αφού τις ανοίξουμε με τομή στη μέση για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε με το γιαούρτι κ το λεμόνι επάνω στις γλυκοπατάτες. -
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν και μόλις πάρει βράση διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και δένουμε τη σάλτσα ώστε να αποκτήσει μια ωραία πηχτή υφή.