Menu

Συστατικά

+

Για το γύρο κοτόπουλο

  • Χυμό lime 1.0 τεμ.
  • Ψιλοκομμένο σκόρδο 1.0 tsp
  • Ελαιόλαδο 20.0 ml
  • Κόλιανδρο σε σκόνη 2.0 tsp
  • Μπούτι κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο 6.0 τεμ.

Για τις γλυκοπατάτες

  • Γλυκοπατάτες 4.0 τεμ.
  • Γιαούρτι στραγγιστό 120.0 γρ
  • Χυμός και Ξύσμα λεμονιού 2.0 τεμ.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα


Συνδυασμός teriyaki με γλυκοπατάτα και υπέροχα καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το γύρο κοτόπουλο

    Μαρινάρουμε το κρέας με τα παραπάνω υλικά για περίπου 1 ώρα. Ψήνουμε σε μαντέμι καλά και από τις δυο μεριές. Πριν ψηθεί τελείως ψιλοκόβουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε μερική από τη γλυκόξινη σάλτσα μας.
  2. Για τις γλυκοπατάτες

    Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες με το δέρμα σκεπασμένες και μόλις ψηθούν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο αφού τις ανοίξουμε με τομή στη μέση για περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε με το γιαούρτι κ το λεμόνι επάνω στις γλυκοπατάτες.
  3. Για τη γλυκόξινη σάλτσα

    Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν και μόλις πάρει βράση διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και δένουμε τη σάλτσα ώστε να αποκτήσει μια ωραία πηχτή υφή.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού