Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Πράσινα μήλα και κόκκινα μήλα χωρίς τον πυρήνα, με τη φλούδα, κομμένα σε μικρούς κύβους 2.0 τεμ.
  • Χυμός λεμονιού 50.0 γρ
  • Λευκή ζάχαρη 50.0 γρ
  • Χυμός πορτοκαλιού 50.0 γρ
  • Σέλερι ψιλοκομμένο, μίσχοι 4.0 τεμ.
  • Σταφύλια 80.0 γρ

Καρύδια

  • Καρύδια κομματιασμένα 60.0 γρ
  • Ζάχαρη 60.0 γρ

Παρουσίαση

  • Φύλλα μαρουλιού

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Μήλα:

    Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ με νερό και λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.

    Στραγγίζουμε τα μήλα και τα βάζουμε στο μίγμα μαγιονέζας μαζί με το Σέλερι και τα σταφύλια. Ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  2. Καρύδια

    Για να έχουμε μια πιο πλούσια γεύση καρυδιού, θα μπορούσαμε να καραμελώσουμε τα καρύδια. Σε τηγάνι τοποθετούμε τα καρύδια και τα ζεσταίνουμε έτσι ώστε να πάρουμε τα έλαια από τον καρπό, στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και δουλεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Παρουσίαση

    Σερβίρουμε την σαλάτα πάνω σε φύλο από μαρούλι και περιχύνουμε με τα καραμελωμένα καρύδια.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού