Menu

Συστατικά

+

Για τις σαρδέλες

  • Αλάτι χοντρό 100.0 γρ
  • Ζάχαρη 10.0 γρ
  • Ξίδι από λευκό κρασί 100.0 γρ
  • Κόκκους Πιπέρι 5.0 τεμ.
  • Κοτσάνι λεμονόχορτου 1.0 τεμ.
  • Αλάτι 5.0 γρ
  • Τσάι του Βουνού 10.0 γρ

Για το σολομό Gravlax

  • Αλάτι 70.0 γρ
  • Ζάχαρη 70.0 γρ
  • Κόκκους Πιπέρι 5.0 τεμ.
  • Άνηθο ψιλοκομμένο 5.0 γρ

Για το αυγολέμονο

Για το ρολάκι

  • Αμπελόφυλλα 12.0 τεμ.
  • Σαρδέλες 10.0 τεμ.
  • Φρέσκος σολομός 200.0 γρ
  • Κόκκινο παντζάρι 1.0 τεμ.
  • Μάνγκο 100.0 γρ
  • Αβοκάντο 1.0 τεμ.

Καλοκαιρινό πιάτο που θα κερδίσει τους λάτρεις της γευστικής ανακάλυψης!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τις σαρδέλες

    Καθαρίζουμε με πολλή προσοχή τα ψάρια, αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο και τοποθετούμε σε νερό με πάγο για 1 ώρα. Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και τα τοποθετούμε στο μείγμα του αλατιού με τη ζάχαρη για 1 ώρα. Έπειτα, ξεπλένουμε σε νερό τα φιλέτα και τα τοποθετούμε στη μαρινάδα (ξύδι, κόκκοι πιπεριού, lemongrass, αλάτι και τσάι) για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια, βγάζουμε, καθαρίζουμε και διατηρούμε σε ελαιόλαδο στο ψυγείο.
  2. Για το σολομό Gravlax

    Αναμειγνύουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τους σπασμένους κόκκους πιπεριού. Καλύπτουμε το σολομό με το μείγμα και διατηρούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.Ξεπλένουμε με νερό το ψάρι μας και είμαστε έτοιμοι για να το χρησιμοποιήσουμε.
  3. Για τα παντζάρια

    Τυλίγουμε τους βολβούς των παντζαριών με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το μέγεθος.
  4. Για το αυγολέμονο

    Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το ζωμό ψαριού και τον κατεβάζουμε κατά το ήμισυ. Στη συνέχεια, χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα, προσθέτουμε τον κρόκο και σιγά σιγά το ζωμό με προσοχή ώστε να μη βράσει το αυγό. Τελειώνουμε με χυμό και ζέστ λεμονιού αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Για το ρολάκι

    Τοποθετούμε σε Bamboo Mat αμπελόφυλλα φρέσκα και στη συνέχεια με σειρά μπατόν από σολομό, αβοκάντο, μάγκο και φιλέτα σαρδέλας, τυλίγουμε με προσοχή και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το ρολάκι μας. Σερβίρουμε με τηγανιτό αμπελόφυλλο και αυγολέμονο.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού