+

Εκτέλεση

  • Αλεύρι 500 γρ
  • Τσίπουρο 30 ml
  • Νερό 300 ml
  • Φέτα θρυμματισμένη 300 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αυγό 3 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 70 γρ
  1. Εκτέλεση

    Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το τσίπουρο με σύρμα. Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε, έως ότου πετύχουμε ένα χυλό, λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ. Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή θρυμματισμένη φέτα.

    Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκ. Αδειάζουμε την αλευρόπιτα. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια με το χέρι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε την αλευρόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.

+