+

Για το Κοτόπουλο

  • Μπούτι κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο 2 τεμ.
  • Σπόροι κόλιανδρο 10 γρ
  • Σπόροι κυμίνου 5 γρ
  • Κρεμμύδι, χοντροκομμένο 1 τεμ.
  • Τζίντζερ 5 γρ
  • Ξύσμα λεμονιού 1 τεμ.
  • Λευκό ξίδι 20 γρ
  • Πάπρικα 5 γρ
  • Γκαράμ μασάλα 10 γρ
  • Αλάτι

Για το Dressing

  1. Για το Κοτόπουλο

    Τοποθετούμε σε μπασίνα το κοτόπουλο με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλάτι, την πάπρικα και το κρεμμύδι, τα ομογενοποιούμε και τα αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα.

    Στη συνέχεια, τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπασίνα και ομογενοποιούμε.

    Περνάμε από τηγάνι όλους του σπόρους (ξεχωριστά) και πολτοποιούμε όλα τα μπαχαρικά.

    Τοποθετούμε το ήδη μαριναρισμένο κοτόπουλο στη μαρινάδα με το γιαούρτι και τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

    Ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο στους 170, σκεπασμένο για 30-35 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

    Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τραγανή σαλάτα φυλλωμάτων με αβοκάντο ή μάνγκο και φλέικς αγγουριού, σε dressing τυριού με γλυκιά σάλτσα σόγιας και δυόσμο

  2. Για το Dressing

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά σεμια μπασίνα και ομογενοποιούμε.
+