Ισπανική Κρύα Σούπα Σκόρδου Sopa De Ajo Blanco
Λίγα κι απλά υλικά, συνθέτουν αυτή την πεντανόστιμη κρύα σούπα σκόρδου.

Συστατικά
Ισπανική Κρύα Σούπα Σκόρδου Sopa De Ajo Blanco
−
+
€0.0
Για τη Σούπα
Αμύγδαλα
/γρ
120.0 γρ
0%
Μπαγιάτικο ψωμί με την κόρα
/γρ
150.0 γρ
0%
Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο 340 gr
/γρ
15.0 γρ
0%

Ελαιόλαδο
/ml
100.0 ml
0%
sherry ξύδι
/ml
60.0 ml
0%
Νερό
/l
1.0 l
0%
Knorr Ζωμός Κότας σε Σκόνη 1 kg
/γρ
15.0 γρ
0%

/
Για τη Σούπα
-
Αμύγδαλα 120.0 γρ
-
Μπαγιάτικο ψωμί με την κόρα 150.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 100.0 ml
-
sherry ξύδι 60.0 ml
-
Νερό 1.0 l
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη Σούπα
Ζεματίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα ή διαφορετικά χρησιμοποιούμε αμύγδαλα ψιλοκομμένα. Έπειτα, καθαρίζουμε την κρούστα του ψωμιού (χρησιμοποιούμε 4 φέτες) και το τοποθετούμε στο μισό νερό για να μουλιάσει. Αναμειγνύουμε τα καθαρισμένα αμύγδαλα και το σκόρδο σε μπλέντερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μπλέντερ το μουλιασμένο ψωμί, το μείγμα αμυγδάλου και σκόρδου, το νερό και το ζωμό και δουλεύουμε, ανεβάζουμε με ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περνάμε από εταμίν και ψύχουμε τουλάχιστον για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε και ντεκοράρουμε με ρόγες σταφυλιού.