+

Για την Παέγια

  • Γαρίδες Νο3 400 γρ
  • Ξύσμα απο 2 λεμόνια
  • Χυμός απο ένα λεμόνι 1 τεμ.
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Φρέσκα Κρεμμυδάκια 2 τεμ.
  • Τοματίνια 200 γρ
  • Φρέσκος αρακάς 100 γρ
  • Μύδια με το κέλυφος 200 γρ
  • Κρασί λευκό 30 γρ
  • Πάπρικα γλυκιά 5 γρ
  • Ρύζι Arborio 200 γρ
  • Κρεμμύδι 1 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 80 γρ
  • Chorizo 100 γρ
  • Φιλέτο στήθος κοτόπουλο 250 γρ
  1. Για την Παέγια

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια και τα κεφάλια από τιςγαρίδες μαζί με ένα λίτρο αποτο ζωμό κοτόπουλο και δίνουμε μια βράση.Στη συνέχεια περνάμε από σίτα το ζουμί και το αναμιγνύουμε με το fond οστρακοειδών και βράζουμε μέχρι να πάρουμε σχεδόν το μισό, αρωματίζουμε με το ζωμό σαφράν. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και στη συνέχεια σε κυβάκια 1 εκ.Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το μισό chorizo. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και προσθέτουμε το υπόλοιπο chorizo. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη αλλά αφήνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.

    Βάζουμε την πάπρικα, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το αρωματισμένο fond οστρακοειδών με το σαφράν.

    Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι μέχρι να απορροφιθούν τα υγρά. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το chorizo, τις γαρίδες,τα μύδια, τον αρακά, τατοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε το καπάκι από το τηγάνι και αν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε ! Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα. Σερβίρουμε με, μαϊντανό και φέτες από λεμόνι.

+