Menu
+

Για το κέικ

Για το κραμπλ

  • Βούτυρο 208.0 γρ
  • Αλεύρι 250.0 γρ
  • Στικ Βανίλια 1.0 τεμ.
  • Ζάχαρη κρυσταλλική 108.0 γρ
  • Καστανή ζάχαρη 108.0 γρ
  • Αμύγδαλα πούδρα 166.0 γρ

Για τη γέμιση

  • Πουρέ κάστανου 200.0 γρ
  1. Για το κέικ

    Αναμειγνύουμε 500 γρ μείγμα με 200 γρ νερό και 200 γρ λάδι, προσθέτοντας ξύσμα από 1 πορτοκάλι στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ με φτερό για 2 λεπτά.
  2. Για το κραμπλ

    Για το κράμπλ, αναμειγνύουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι και την βανίλια και χτυπάμε με το φτερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη μάζα. Βγάζουμε και τοποθετούμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

    Τοποθετούμε το μείγμα του κέικ σε φόρμα και τελειώνουμε από πάνω με το τριμμένο κράμπλ. Έπειτα, ψήνουμε στους 170 βαθμούς.

  3. Για τη γέμιση

    Κρυώνουμε την φόρμα με το κέικ και στη συνέχεια με την βοήθεια ενός σωλήνα ή του εργαλείου που καθαρίζουμε τα μήλα, κάνουμε μια τομή στη φόρμα, γεμίζουμε με τον πουρέ κάστανο και σερβίρουμε .