+

Για το Κέικ

  • Αλεύρι 180 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 11 γρ
  • Αυγά 3 τεμ.
  • Γάλα 60 γρ
  • Γραβιέρα 100 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λιαστή Τομάτα 150 γρ
  • Απάκι 60 γρ
  • Λούντζα 60 γρ

Chef's Tip

  1. Για το Κέικ

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.
    Προσθέτουμε τη λιαστή τομάτα κομμένη καρέ και το ζαμπόν κομμένο σε μεγάλα καρέ.
    Σεμιζάρουμε τη φόρμα του κέικ, τοποθετούμε το μείγμα, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ψήνουμε στους 180° για 45-50 λεπτά.
  2. Chef's Tip

    Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πράσινα φυλλώματα αρωματισμένα με Vinaigrette Basil.
+