Κέικ με Λιαστή Τομάτα Απάκι και Λούντζα
Αλλαντικά και λιαστή τομάτα! Ο τέλειος συνδυασμός για ένα πραγματικά αλμυρό κέικ!

Συστατικά
Κέικ με Λιαστή Τομάτα Απάκι και Λούντζα
−
+
€0.0
Για το Κέικ
Αλεύρι
/γρ
180.0 γρ
0%
Μπέικιν πάουντερ
/γρ
11.0 γρ
0%
Αυγά
/τεμ.
3.0 τεμ.
0%
Γάλα
/γρ
60.0 γρ
0%
Γραβιέρα
/γρ
100.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Λιαστή Τομάτα
/γρ
150.0 γρ
0%
Απάκι
/γρ
60.0 γρ
0%
Λούντζα
/γρ
60.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
60.0 ml
0%
Chef's Tip
Hellmann's Βινεγκρέτ Βασιλικού 1 lt
/ml
0.0 ml
0%

/
Για το Κέικ
-
Αλεύρι 180.0 γρ
-
Μπέικιν πάουντερ 11.0 γρ
-
Αυγά 3.0 τεμ.
-
Γάλα 60.0 γρ
-
Γραβιέρα 100.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Λιαστή Τομάτα 150.0 γρ
-
Απάκι 60.0 γρ
-
Λούντζα 60.0 γρ
-
Ελαιόλαδο 60.0 ml
Chef's Tip
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το Κέικ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε λείο μείγμα.Προσθέτουμε τη λιαστή τομάτα κομμένη καρέ και το ζαμπόν κομμένο σε μεγάλα καρέ. Σεμιζάρουμε τη φόρμα του κέικ, τοποθετούμε το μείγμα, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ψήνουμε στους 180° για 45-50 λεπτά. -
Chef's Tip
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πράσινα φυλλώματα αρωματισμένα με Vinaigrette Basil.