Menu

Συστατικά

+

Για το κέικ

Για την Ganache σοκολάτας

  • Γάλα 226.0 ml
  • Κρέμα γάλακτος 35% 76.0 ml
  • Σορβιτόλη 14.0 γρ
  • Γλυκόζη 22.0 γρ
  • Σοκολάτα Υγείας 286.0 γρ
  • Σοκολάτα Γάλακτος 120.0 γρ
  • Βούτυρο 52.0 γρ

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το κέικ

    Αναμειγνύουμε 1000 γρ. μείγματος με 400 γρ. λάδι και 400 γρ. νερό στην 1η ταχύτητα του μίξερ για 2’. Προσθέτουμε σταγόνες κόκκινο χρώμα, μέχρι να έχουμε το επιθυμητό χρώμα και έπειτα ψήνουμε στους 180°C.

  2. Για την Ganache σοκολάτας

    Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη σορβιτόλη, τη γλυκόζη και την πάστα μέντας κι έπειτα τα ρίχνουμε πάνω στις λιωμένες σοκολάτες. Ανακατεύουμε καλά και στους 35°C - 40°C προσθέτουμε το βούτυρο. Χτυπάμε τη ganache με ραβδομπλέντερ και σκεπάζουμε με τη μεμβράνη. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

  3. Για το σερβίρισμα

    Kόβουμε φέτες από το κέικ, προσθέτουμε τη ganache, φράουλες και ροδοπέταλα.