Menu
+

Για το κέικ σοκολάτας

Για την Κρέμα Patisserie

  • Παγωμένο νερό 1125.0 ml
  • Σαμπάνια 125.0 ml
  • Φυτική κρέμα 500.0 ml
  • Ζωική κρέμα 250.0 ml

Για το Compote Φραγκοστάφυλο

  • Φραγκοστάφυλα (κατεψυγμένα ή φρέσκα) 200.0 γρ
  • Φραγκοστάφυλα πουρέ 100.0 γρ
  • Πηκτίνη 5.0 γρ
  • Ζάχαρη 70.0 γρ
  1. Για το κέικ σοκολάτας

    Αναμειγνύουμε 500 gr μείγματος με 200ml λάδι και 235 ml νερό. Χτυπάμε στην 1η ταχύτητα του μίξερ για 2’. Ψήνουμε στους 180°C.
  2. Για την Κρέμα Patisserie

    Χτυπάμε την Crème Patisserie, το νερό και την σαμπάνια, στον κάδο ενός μίξερ με το σύρμα για 5’ στη γρήγορη ταχύτητα. Στη συνέχεια αφρατεύουμε την κρέμα με 500 ml φυτική και 250 ml ζωική κρέμα. Παράλληλα, έχουμε φροντίσει να χτυπήσουμε τις κρέμες, ώστε να έχουν αποκτήσει σταθερή υφή.
  3. Για το Compote Φραγκοστάφυλο

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την πηκτίνη. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα τον πουρέ φραγκοστάφυλο έως τους 40°C και ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα ζάχαρης με πηκτίνη ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το φραγκοστάφυλο και βράζουμε για ένα λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 16cm και με πάχος 10mm, πάνω σε μια λαμαρίνα με ένα φύλλο σιλικόνης. Έπειτα παγώνουμε.
  4. Η Σύνθεση

    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και κόβουμε με τσέρκι. Τέλος, τοποθετούμε την κρέμα και το compote φραγκοστάφυλο.