Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Εκτέλεση

  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 240.0 γρ
  • κακάο 80.0 γρ
  • Ζάχαρη κρυσταλλική 400.0 γρ
  • Αυγά 3.0 τεμ.
  • Νερό 400.0 ml
  • Βανίλια 2.0 γρ
  • Ζάχαρη άχνη
  • Μαρμελάδα Μύρτιλο

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Αναμειγνύουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο. Έπειτα, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και τη μαγιονέζα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. 
    Ομογενοποιούμε με μαρίζ το μείγμα από το αλεύρι και το κακάο και το μείγμα των αυγών, γεμίζουμε τις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30 με 35 λεπτά. 
    Βγάζουμε και κρυώνουμε το κέικ, στη συνέχεια κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος, κολλάμε με τη μαρμελάδα, ντεκοράρουμε με άχνη και σερβίρουμε.