Menu
+

Μαρινάρισμα κοτόπουλο

  • Μπούτι κοτόπουλο 800.0 γρ
  • Τζίντζερ καθαρισμένο 5 cm
  • Κόκκινο τσίλι 1.0 τεμ.
  • Χυμό lime 50.0 ml
  • Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg 60.0 γρ

Ρύζι

  • Ρύζι Γιασμίν 400.0 γρ
  • Κουρκουμάς 5.0 γρ

Παρουσίαση

  • Lime
  • Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg
  1. Προετοιμασία

    Για 12 καλαμάκια μπαμπού, τα τοποθετούμε σε παγωμένο νερό για 15 λεπτά
  2. Μαρινάρισμα κοτόπουλο

    30min

    Τοποθετούμε σε μπασίνα το κοτόπουλο (το οποίο το έχουμε κόψει σε κύβους 2cm) μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λάιμ και την πάστα σκόρδο. Ανακατεύουμε και το κλείνουμε με μεμβράνη. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  3. Ρύζι

    Βάζουμε το ρύζι σε μπασίνα και το ξεπλένουμε μέχρι να πάρουμε καθαρό νερό. Βράζουμε το ρύζι μαζί με το ζωμό και τον κουρκουμά, μέχρι να απορροφιθούν τα υγρά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά τουλάχιστον.
  4. Παρουσίαση

    Ψήνουμε τα σουβλάκια σε σχάρα.Σερβίρουμε με το ρύζι λάιμ κομμένο και την γλυκιά σάλτσα σόγιας