Καλοκαιρινά Λαχανικά με Ρεβίθια, Σάλτσα Tομάτας και Αρωματική Μαγιονέζα με Σχoινόπρασο
Νόστιμο, πολύχρωμο, υγιεινό, πλήρες πιάτο που "στέκεται" είτε ως κυρίως, είτε ως συνοδευτικό.

Συστατικά
Καλοκαιρινά Λαχανικά με Ρεβίθια, Σάλτσα Tομάτας και Αρωματική Μαγιονέζα με Σχoινόπρασο
Για τα λαχανικά

Για τα ρεβίθια
Για το dressing
Σύνθεση συνταγής
Για τα λαχανικά
-
Μελιτζάνες 3.0 τεμ.
-
Πατάτες 2.0 τεμ.
-
Κολοκύθι 3.0 τεμ.
-
Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
-
Κόκκινες πιπεριές 2.0 τεμ.
-
Σπόροι κόλιανδρο 5.0 γρ
-
Ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα ρεβίθια
-
Ελαιόλαδο
-
Ρεβίθια μαγειρεμένα 200.0 γρ
-
Κύμινο 5.0 γρ
Για το dressing
-
Κύμινο 5.0 γρ
-
Σχοινόπρασο 20.0 γρ
Σύνθεση συνταγής
-
Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
-
Μαρούλι
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τα λαχανικά
Κόβουμε σε καρέ τα λαχανικά. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με τον κόλιανδρο και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά.
-
Για τα ρεβίθια
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα βρασμένα ρεβίθια, καρυκεύουμε με κύμινο και τελειώνουμε με τη σάλτσα τομάτας.
-
Για το dressing
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
-
Σύνθεση συνταγής
Ομογενοποιούμε τα ψητά λαχανικά με τα ρεβίθια και τελειώνουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Σερβίρουμε με καρδίες μαρουλιού και συνοδεύουμε με το dressing σχοινόπρασο.